Xenix autó logó


Francia Autó Alkatrészek Specialistája
Gyári és utángyártott alkatrészek


KAPCSOLAT:

Xenix Auto Kft.

1039. Budapest,
Rákóczi út 7.

Tel.: +36-1-244-8136
Mobil: +36-70-366-0444
xenixauto@xenixauto.hu
skype: xenixauto
web: www.xenixauto.hu

facebook icon
[Árajánlatkérés]Nyitva tartás:
Hétfő: 9:00-17:00
Kedd: 9:00-17:00
Szerda: 9:00-17:00
Csütörtök: 9:00-18:00
Péntek: 9:00-16:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva


Általános Szerződési FeltételekHatályos: 2015. június 3. napjától

A jelen általános szerződési feltételek (továbbiakban "ÁSZF") célja, hogy a www.xenixauto.hu honlapon történő rendelés, ill. vásárlás szabályait rögzítse.
Az internetes áruházban minden, a megrendelési igény feldolgozását követő és a rendelést megerősítő visszajelzés esetén a felek között adás-vételi és szállítási szerződés jön létre. A rendelési igény beérkezéséről rendszerünk által automatikusan küldött visszaigazoló e-mail még nem minősül a felek közötti adás-vételi és szállítási szerződésnek.
Ezen szerződés egyrészről a www.xenixauto.hu weboldal vevői megrendelést rögzítő mindennemű természetes és jogi személy (továbbiakban a Vevő) másrészről a www.xenixauto.hu weboldal üzemeltetőjére a Xenix Auto Kft.-re (továbbiakban mint Eladó) vonatkozik.

A www.xenixauto.hu weboldalon leadott minden rendelésre annak leadási időpontjában érvényben lévő ÁSZF az irányadó. A rendelés leadásával (megrendelés) az itt olvasott feltételeket a Vevő feltétel nélkül elfogadja és tudomásul veszi.

A honlapon történő vásárláshoz az Ön adatainak (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) megadása szükséges.
Vevő/Megrendelő adatainak megadásával elismeri, hogy a jelen ÁSZF-et elolvasta és az abban foglaltakkal egyetért, illetve azokat tudomásul veszi.

A honlap fentartója:
A www.xenixauto.hu
Cégnév: Xenix Auto Kft
Cégjegyzékszám: 01-09-939205
Adószám: 22691507-2-41
Bankszámlaszám: (Bank neve: CIB Bank Zrt. számlaszám: 10700062-22652203-51100005)
Székhely: 1032 Váradi u. 22.
Telephely (üzlet): 1039 Budapest, Rákóczi út 7.
Elérhetőség:
Mobil: 06-70-366-0444, 06-20-234-1711
e-mail: xenixauto@xenixcar.hu
skype: xenixauto
web: www.xenixauto.hu

Adatvédelem:
A Megrendelő/Vevő adatait (név, számlázási és postázási cím, telefonszám, e-mail cím) a megrendelés visszaigazolásához, saját számlázásunk és könyvelésünk dokumentálására használjuk fel. A Vevő adatai a szállítás és kézbesítés idejére, átadásra kerülnek az MPL futárszolgálatnak, mely szerződésben nyilatkozott az adatok bizalmas kezeléséről.
Az adatok kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.
A kezelt adatokról, megrendeléseiről kérésére tájékoztatást küldünk, illetve kezelt adatait töröljük az adatbázisból, amennyiben ezt Ön e-mailben kéri.

A szerződés tárgya:
A szerződés tárgya a www.xenixauto.hu weboldalon található mindazon árucikk, amire a Vevő vásárlási megrendelést rögzít. A Vevő az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó információs oldalakon találja meg.
A megrendelés rögzítésével a Vevő kijelenti, hogy a megrendelt termék paramétereit elfogadja és igényeinek mindenben eleget tevőnek ismeri el.
Az egyes termékekkel kapcsolatos általunk a weboldalon feltüntetett információk Vevő általi téves értelmezéséből eredő károkért sem az oldal üzemeltetője, sem az anyag szerzője felelősséget nem vállal.

Szerződéskötés technikai lépései

Ajánlatkérés, megrendelés:
A megrendelés előtt szükséges egy árajánlatkérés elküldése, az „Ajánlatkérés” menüpont alatt található formanyomtatvány kitöltésével. Ajánlatkérésére munkanapokon rövid határidővel, 1-3, maximum 24 órán belül e-mailben elküldjük Önnek a kért autóalkatrészekre az árajánlatunkat a várható szállítási/átvételi határidővel. Amennyiben az ajánlatunkat, vagy annak egy részét megfelelőnek találja, kérjük e-mailben, skype-on, vagy munkaidőben telefonon rendelje meg (továbbiakban: megrendelés).
Telefonon is lehetséges árajánlatot kérni a 06-70-366-0444 mobiltelefonszámon vagy skype-on (skype címünk: xenixauto).
Amint a rendelést megerősítő visszajelzés megérkezik a Megrendelő, és a Xenix Auto Kft. között adás-vételi szerződés jön létre, és az írásban kötött szerződésnek minősül, mely szerződés magyar nyelven készült, továbbá azt az Ön e-mail útján megküldött kérésére elektronikus úton ismételten megküldjük Önnek a megerősítő visszajelzésekor létrejött tartalommal. A megrendelés elküldése után cégünk munkanapokon munkaidőben rövid határidővel visszaigazolja Önnek a tényleges szállítási határidőt, személyes átvétel esetén az átvételi határidőt és feltételeket.
Gyári originál (OE) Citroen, Peugeot vagy Renault alkatrész megrendeléséhez 50% előleg fizetése szükséges. Ez történhet személyesen üzletünkben vagy átutalással bankszámlaszámunkra (CIB Bank 10700062-22652203-51100005), majd a befizetést igazoló szelvény elküldésével (e-mailben a xenixauto@xenixcar.hu e-mail címre).
Gyári originál (OE) Citroen, Peugeot vagy Renault alkatrész megrendelésének visszamondását nem áll módunkban elfogadni.
A megrendelt és megvásárolt Citroen, Peugeot, Renault gyári originál (OE) alkatrészt nem áll módunkban visszavenni.

Adatbeviteli hibák javítása:
Amennyiben ajánlatkérésnél vagy megrendelésnél hibásan adta meg saját adatait (név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám) úgy azt kérjük haladéktalanul jelezze, az ezen hibákból eredő károkért felelősséget nem vállalunk.
Amennyiben rendelését adta le hibásan (pl. más méretet, más terméket, vagy az adott megrendelt termékből más műszaki paraméterrel rendelkezőt szeretne), úgy kérjük, hogy haladéktalanul lépjen velünk kapcsolatba e-mailben vagy telefonon, hogy a hibát javíthassuk. A leadott megrendeléseket kizárólag a Xenix Auto Kft. tudja módosítani, a vásárló e-mailben vagy telefonon történt kérésére! Kérjük Önöket, hogy a rendelés leadása előtt mindig ellenőrizze az Ön által megadott adatokat.

Rendelés:
A www.xenixauto.hu weboldal termékeire rendelést leadni e-mailben, faxon, telefonon, illetve skype-on lehet munkaidőben (Hétfő-szerda: 9-17, csütörtök: 9-18, péntek: 9-16). Elérhetőségeinken munkatársaink miden esetben segítséget nyújtanak munkaidőben.
Megrendelések feldolgozása, visszaigazolása:
Rendszerünk kétféle visszaigazolást küldhet Önnek:
1 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után azzal mindenben egyező rendelést megerősítő visszajelzést küldünk, ebben az esetben Önnek semmi más dolga nincsen, mint várni az értesítést a rendelés tárgyának állapotáról.
2 – Az elküldött megrendelési igényei feldolgozása után az attól eltérő rendelést megerősítő visszajelzést küldünk (például ha a megrendelt termékek nincsenek raktáron – vagyis rendelés köteles, eltérő szállítási idő, eltérő tételek, eltérő ár, egyedi ajánlat, megszűnt gyártó vagy termék, stb. esetében). Ebben az esetben Ön eldöntheti fenntartja-e továbbra is megrendelését az általunk kiküldött új/módosított adatokkal vagy termékekkel, vagy törli azt, ezt a kiküldött megerősítő e-mailre adott viszontválaszával teheti meg a „Rendelés elfogadása” vagy a „Rendelés elutasítása” szöveg visszaküldésével.
Megrendelés teljesítése/ Szállítási információk:

A szállítást az MPL (Magyar Posta Logisztika) végzi. A csomagokat expressz kézbesítéssel adjuk fel, mely a feladástól számított következő munkanapon 8 és 16 óra között érkezik meg.

Szállítási költség:
• 20 ezer forint alatti rendelés esetén 1.390 Ft, melyet a számlán szerepeltetünk.
• 20 ezer forint feletti rendelés esetén INGYENES

A szállítás menete:
A kézbesítő a megadott címre megpróbálja a csomagot kézbesíteni. Amennyiben nem sikerül, értesítőt hagy, mellyel az Ön postahivatalában átvehető a csomag.

Fizetés módja:
Személyes átvétel esetén: készpénzben

Postai kiszállítás esetében:
• Utánvét: az ellenértéket a kézbesítőnek, vagy a helyi postahivatalon kell átadni. Amennyiben az utánvéttel megrendelt termékeket szállító partnerünknek átadtuk, és a vásárló ezután jelzi a vásárlástól történő visszalépési szándékát, úgy fenntartjuk a jogot, hogy az ebből eredő költségeket (a szállítás oda-vissza történő megtérítése) kiszámlázzuk a vásárló részére!
• Banki átutalás: az áru ellenértékét a Vevő banki átutalással egyenlíti ki. Megkérjük, hogy a vásárlási összeget a rendelést megerősítő visszajelzést követő 4 munkanapon belül utalja el részünkre! A visszaigazolásban található megrendelés azonosító szám, melyet kérjük, a banki átutalás közlemény rovatában mindenképpen írjon be! Az áru a rendelés visszaigazolás hiánytalan ellenértékének a Xenix Auto Kft. CIB Banknál vezetett 10700062-22652203-51100005 sz. bankszámláján történő jóváírást követően kerül kipostázásra.

Ha mégsem kívánja átvenni a csomagot: Erre van módja, ezért semmiféle szankció, díj nem jár. Továbbá, ha az áru nem felel meg, átvétel után is 14 napon belül módjában áll mindenféle indok nélkül visszaküldeni a címünkre. Ez esetben sima csomagként feladhatja, és megjelöli számlaszámát, vagy címét, ahova a számla ellenértékét visszautaljuk. Kérjük, hogy áru visszaküldése esetén mindig előzetesen egyeztessen ügyfélszolgálatunkkal. Ha csomagot visszaküld, kérjük, az eredeti számlát tegye bele (a visszáru jogosságának feltétele a vásárlást igazoló eredeti számla!). A Xenix Auto Kft., mint eladó kizárólag sérülésmentes, beépítetlen, nem használt, termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a Vásárló részére megtéríteni. Társaságunk követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárai megtérítését.

A visszaküldött csomagot a következő címre kérjük:
Xenix Auto Kft. 1039 Budapest, Rákóczi út 7.

Postai kiszállítás:
Felhívjuk figyelmét, hogy az MPL futárszolgálat a megrendelt árut előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítja ki, ezért lehetőleg a munkahelyére vagy más olyan címre kérje a szállítást, ahol az adott intervallum nagyobb részében tartózkodik valaki. Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy a házhoz szállítás minden esetben a rendelés során megadott házszámig történő sérülésmentes kiszállításra vonatkozik.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!

A weboldalon feltüntetett szállítási határidő a raktárkészleten, illetve beszállító partnereink raktárkészletén meglévő termékekre vonatkoznak. A fenti határidő rajtunk kívül álló okból történő meghosszabbodásáért - külső beszállító vagy gyártó cég késedelmes szállítása - felelősséget nem tudunk vállalni. Társaságunk arra vállal kötelezettséget, hogy a szállítási határidő meghosszabbodásáról haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt, aki ennek ismeretében élhet elállási jogával.

Áraink:
A feltüntetett eladási áraink minden esetben forintban értendőek, bruttó fogyasztói árak, azaz tartalmazzák az általános forgalmi adót (ÁFÁ-t).
Az Eladó fenntartja magának az árváltoztatás jogát, azonban mindig a megrendelés pillanatában feltüntetett árak vannak érvényben. Előbbiek alól kivételt képeznek azon esetek, amikor a megrendelt termék bármely okból történő (pl.: raktárkészlet kifogyása) Eladó általi utánrendelése válik szükségessé és a megrendelt termék beszerzése már csak magasabb áron lehetséges, illetve a megrendelt termék már nem rendelhető (megszűnt a gyártó, kivonták a terméket), avagy technikai okból a termék mellett „0.-Ft” szerepel, ezen esetben Eladó haladéktalanul tájékoztatja a megrendelőt. Weboldalunk nem tud felelősséget vállalni az egyes termékek beszállítói általi azon áremelésekkel kapcsolatosan, melyek a fenti esetre vonatkoznak. Amennyiben a Vevő weboldalunkon olyan terméket kíván megrendelni, melyet kifejezetten a Vevő kérésére szükséges berendelnünk adott mennyiségben, úgy a Vevő köteles a megrendelés teljes összegét előre megfizetni átutalással, ilyen esetben utánvétes fizetést nem áll módunkban elfogadni.

Vásárlástól való elállás:

Az Ön megrendelésének, azaz velünk kötött szerződésének teljesítése során a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendeletnek megfelelően járunk el.
A Távollévők között kötött szerződésről szóló 45/2014. (II.26) Kormányrendelet értelmében a Vevőnek jogában áll 14 napon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállni. Amennyiben a Vevő él a 14 napos elállási jogával, úgy köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni társaságunknak. A 14 napos határidő (elállási határidő) attól a naptól kezdődik, amikor a Vevő vagy az általa megjelölt harmadik személy a csomagot átvette. Elállás esetén a Vevőt kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli. Társaságunk az elállási jog gyakorlásáról való tudomásszerzést követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül köteles visszatéríteni a Vevő által ellenszolgáltatásként megfizetett összeget, amennyiben a Vevő a terméket már visszaszolgáltatta. Amennyiben a Vevő az elállási joga gyakorlásával egyidejűleg a terméket nem küldte vissza, vagy a termék még Társaságunkhoz nem érkezett meg, úgy a termék visszaérkezését követő 14 napon belül köteles társaságunk az ellenszolgáltatásként megfizetett díjat visszafizetni Vevőnek. Vevő tudomásul veszi és elfogadja, hogy az ellenérték visszajuttatása átutalással vagy postai úton történik, így kérjük, hogy elállási nyilatkozatában adja meg bankszámlaszámát vagy azt a címet ahova az összeget kéri. Elállás esetén az Eladó az átvett vételár után kamatot nem fizet.

Az elállási jog kizárólag csak akkor gyakorolható, amennyiben az áru hiánytalan, sérülésmentes. A Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

Amennyiben a Vevő kifejezetten a legkevésbé költséges szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választ, a vállalkozás nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

Jótállás, garancia:

A jótállási igény az általunk kibocsátott és a termék beépítését igazoló számlával érvényesíthető. A jótállásra vonatkozó részletes információkat a számla tartalmazza. Az általunk forgalmazott termékek esetén a jótállás időtartama 1 év, mely a cikk átvételével (kézbesítés) kezdődik. Az ettől eltérő jótállási időről tájékoztatjuk Vevőinket.
Garanciális csere alkalmával az eredetileg megvásárolt termékkel egyező paraméterekkel rendelkező modellt áll módunkban küldeni. Ennek költségét mi fizetjük.
Garanciát csak azokra a termékekre vállalunk, melyeket márkaszervizben vagy hivatalos működési engedéllyel rendelkező szervizben építettek be.

Felelősség:

A honlapon történő megrendelés és a tanácsadás igénybevétele feltételezi a Vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét. Nem vállalunk felelősséget a Vevő számítógépében bekövetkező semmiféle kárért, amely a honlap használata során keletkezett.
Az információs anyag készítésekor a lehető legnagyobb gondossággal járunk el, hogy abba számítógépes vírusok, férgek, kémprogramok ne kerüljenek, mindazonáltal a Vevő felelőssége, hogy ezt saját számítógépén is elvégezze. Az ebből adódó károkért felelősséget nem vállalunk.
Társaságunk nem vállal felelősséget a szakszerűtlen beszerelésből adódó meghibásodásokért, károkért.

Érvényesség:
2015. június 03. napjától visszavonásig.

Vegyes rendelkezések:

Weboldalunk a vitás kérdések minden esetben békés úton történő rendezésére törekszik, ezt tekintjük elsődlegesnek. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy az esetleges vitás kérdések rendezésére szerződő felek értékhatártól függően alávetik magukat a Budapesti III. Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének.
A jelen Általános Szerződési Feltételekben nem szabályozott kérdésekben különösen a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény és az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. tv. rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

További kérdéseivel telefonon (06-70-366-0444, skype-on (skype címünk: xenixauto) vagy e-mailben (xenixauto@xenixcar.hu) fordulhat hozzánk.

Tisztelettel,
Xenix Auto Kft. cégvezetése


Áraink tartalmazzák az ÁFA-t!